Min nya bok med inskolningstips

Min nya bok med inskolningstips
En e-bok med råd och tips till föräldrar och vårdnadshavare om att börja förskolan. Boken hittar du som e-bok på Adlibris. Följ den här länken: https://www.adlibris.com/se/e-bok/att-borja-forskolan-9789177393023

Thursday, August 1, 2019

Ett inlägg från 2007:
Idag var jag med Tilda hela dagen i skolan och på fritids. Först var det lektion med Anna-Karin där barnen fick säga vad det var för dag, år och årstid. Sedan fick de säga saker som började på V. Barnen delades sedan upp i två grupper. En grupp som fyllde år på höstterminen och en på vårterminen. Tilda fick rita grattiskort till de som skulle fylla år och den andra gruppen gjorde inbjudningskort. På väggen i klassrummet hängde det mandalas på väggen och glittriga höstlöv. Det hängde en argbok där barnen ritat hur de ser ut när de är arga. I en annan bok kunde man läsa om grodor som kunde hoppa ur munnen på barnen t.ex. du får inte vara med. Det fanns en fjärilstavla med vackra ord. Fritidspedagogen Elinor hade experiment med barnen vilka olika föremål som flyter och sjunker.

Sedan var det fruktstund innan barnen delades upp i förskoleklass och ettan. Barnen fick turas om att berätta vad de gjort under helgen. Sedan fick de sätta sig i målarrummet och rita i sin berättelsebok vad de gjort. När barnen började bli klara var det dags att ställa sig i bambakö. Tilda satt bredvid Martin och Daniel i bamba och idag fick hon torka borden. Efter bamba går de alltid ut på rast. Tilda kastade sig i lövhögen utanför och såg genast ut som gumman höst. Jag bad att få låna kameran och tog några höstkort.

No comments: